Sfaturi utile, de la mine pentru tine

sfaturi utile

Sfaturi utile, vă previn, este un articol vesel, de vară. Cum stăteam eu toropită de căldură, mi-a venit o idee! Ce ar fi să povestesc despre niște sfaturi utile experimentate de mine în zilele căduroase. Fie vorba între noi, căldură mon chere.

Citeam zilele trecute cu tristețe că s-a mai topit o bucată mare de gheață în Groenlanda. Azi am văzut imagini cu o mare de …plastic. Greu îmi pot explica cum de a ajuns omenirea la gradul acesta de nepăsare. Curând nota de plată o să ni se întoarcă înzecit.

Primul sfat util

Să îți pese! Sigur, nu te răcorește, nu te îmbogățește, nu slăbești sau crești în cm. Dar te păstrează uman. 

Fă gesturi mici care însemnă mult pentru alții, poate. Pune apă proaspătă animalelor în gospodărie sau pe stradă, cumpără mere de la femeile bătrâne care vin la piață. Meditează un copil gratuit. Donează bani pentru renovarea unei școli. Fă orice ce face bine comunității tale. Ba chiar poți și tu să dai sfaturi utile celor care îți cer.

Al doilea sfat util

Nu te enerva! Ai să observi că de la căldură îți pierzi ușor cumpătul. Și nu bea apă rece de la frigider. Știai că astfel îți supui corpul la un șoc. Nu ai destule de la viață deja?

Și atenție la aerul condiționat, tot din categoria sfaturi utile. Rece-cald, rece-cald, cald-rece. Organismul nu iubește schimbările bruște. Mai mult, de la aerul rece poți avec dureri de cap, dinți, articulații. Ține cont de sfatul meu și nu te expune la diferențe mai mari de zece grade.

Al treilea sfat util

Atenție! Unele medicamente cresc sensibilitatea la lumina solară. Te poți trezi cu dermatite asemănătoare arsurilor. Un sfat util ar fi să ceri părerea unui medic dacă folosești antibiotice, tranchilizante, antifungice, medicamente pentru diabet.

Al patrulea sfat util

Mai ales pentru părinții ce merg la plajă cu copiii din dotare. Compresele cu apă rece sunt foarte bune pentru a calma pielea încinsă și inflamată. De asemenea oțetul, acest sfat util îl știu de la bunica, calmează durerea.

Al cincilea sfat

Pentru că ne place soarele și mai adormim pe plajă, știm ce ne așteaptă…Un sfat util atunci când am trecut printr-o arsură solară este protecția suplimentară a pielii în următoarele 3, 6 luni. Acesta este intervalul necesar pielii să își revină. Soarele arde la fel de tare și la munte, deci ai grijă.

Al șaselea sfat

Este vară, chiar dacă nu mergi în vacanță curând, fă vacanță din zilele de muncă. Îmbracă-te sport, mergi mai mult pe jos, ascultă muzică, ia pauze mai dese. Fă-ți ziua altfel decât obișnuiai de regulă. În weekend, alt sfat util, rupe ritmul și mergi la munte. Eu am plecat într-o scurtă vacanță odată și acum îmi aduc aminte cu drag de experiența pe care o poți citi aici.

Al șaptelea sfat

Ei, ăsta este un sfat ușor tare și foarte practic. Pentru că muzica ne dă o stare bună, pregătește-ți o compilație de vară. Alege melodiile care te fac să zâmbești, să ai o stare bună, să cânți în mașină. Drumul către birou va părea dintr-o dată un itinerar de vacanță. Vrei să asculți compilația mea? Apasă aici.

Al optulea sfat

În vara asta fă ceva diferit. Schimbă ceva esențial în viața ta. Înscrie-te la o școală de vară, începe să faci sport, scapă de hainele vechi, mergi la acțiuni de voluntariat, fă o petrecere tematică cu prietenii. Important este să faci ceva nou, ceva ce te ajută să prețuiești viața mai mult.

Al nouălea sfat

Pentru că avem de toate în piață, este un moment bun pentru detox. De ceva timp odată pe săptămână eu țin post. Beau doar apă, mă rog ..și o cafea dimineața și îi dau organismului un pic de pauză să își revină. Mai nou am găsit ceva senzațional de practic care mă ajută să economisesc timp și să mănânc sănătos. Cei de la smart diet livrează la un preț excelent meniul pentru o săptămână. Este gustos, este practic  și mă scutește să stau în bucătărie când este atât de cald.

Al zecelea sfat

Foarte important este să ne punem din când în când următoarele întrebări:

 • cine sunt?
 • ce vreau?
 • ce mă bucură?
 • ce îmi doresc?
 • ce mă motivează?
 • ce m-ar face mai sănătos?
 • ce m-ar face mai fericit?
 • ce m-ar face mai relaxat financiar?
 • de ce am cea mai mare envoie?
 • cine mă poate ajuta cel mai mult?
 • ce trebuie să fac concret pentru mine?
 • ce este important pentru mine?
 • ce este urgent pentru mine?
 • ce este prioritar pentru mine?

Și înainte de a crede că vei deveni cel mai egoist om de pe pământ dacă te prioritizezi. Un sfat util este să te gândești că doar din ce avem putem oferi.

Simpatic articol? L-am scris cu drag!

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × two =