Ce NU trebuie să faci de luni

Oamenii se împart în două categorii, cei care spun ”iar este luni” și ceilalți care se bucură de o nouă săptămână. Eu fac parte din categoria a două. Nu m-am născut înțeleaptă ci doar am avut curiozitatea să urmăresc fenomene de viață și să trag concluziile cele mai bune pentru mine.

Ce nu mi-a ieșit niciodată de luni:

  • să mă apuc de un stil de viață sănătos
  • să mă apuc de sport
  • să mă disciplinez într-un fel sau altul
  • să îmi schimb stilul de viață

Ani de zile am încercat faza aia cu ”de luni” și până vineri uitam demult sau mai rău, totul devenea o corvoadă de nesuportat. Așa că mi-am propus să schimb foaia și poate varianta mea îți prinde și ție bine. LUNI este ziua mea de analiză. Ce vreau să observ?

  • ce stare am când mă trezesc dimineață, mai sunt motivată să fac ceea ce fac sau trebuie să schimb ceva?
  • ce planuri concrete am pentru următoarele zile, măsurabile concret
  • ce recompense vreau să îmi dau pentru efortul depus, pentru că eu, merit

Tot de luni stabilesc un set de oameni cu care vreau să mă întâlnesc. Vreau să mă întâlnesc cu oameni de la care am ceva de învățat, oameni cu care trag o porție sănătoasă de râs, oameni care au nevoie de mine și eu de ei.

Mai apoi, tot luni îmi fac agenda dar altfel decât un ”to do”. Prioritizez mult de combinația efort-recompensă. Nu uit de mine, așa cum nu uit de cei care au nevoie de mine. Luni este prima zi cadou din restul care vin, așa că mă bucur de ziua asta ca și când aș fi un copil care primește multe cadouri. Devin curioasă, îmi pun întrebarea ”oare ce surprize plăcute voi avea săptămâna asta” și sunt atentă să le observ.

Atât am avut de împărtășit, este luni și prânzul îl iau cu o persoană frumoasă, veselă de la care am ceva de învățat și care are ceva de învățat de la mine. Win-Win!

Succes și te rog dacă consideri că ți-a fost util, comentează sau promovează.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 − 3 =