Paște Luminat tuturor!

Paște Luminat tuturor! Să vă fie liniște în suflet, cei dragi alături și bucuria de avea alături familia.

Paștele este special, mulți resimțind energia verde a zilelor de primăvară. Poate lipsesc colindele dar avem din belșug bogăție în piețe și soare cald pe cer. Și este momentul în care ne revedem cu familiile din care ne extragem puterea, înțelepciunea și unicitatea. Asezați la masă, unii ne mai putem bucura de mâncarea delicioasă pregătită de mâini bătrâne de mamă și mai putem bea un pahar de vin cu tata. Este momentul în care toate relele se lasă deoparte și da, devenim mai buni, undeva în sufletul nostru se lasă o liniște pe care poate doar în copilărie, departe de provocările vieții adulte, o resimțeam.

Nu există ceva mai frumos decât sărbătoarea în familie. Acel zumzet din bucătărie, arome îmbietoare și miros de cozonac. Nu știu dacă mulți suntem conștienți ce fericiți ar trebui să fim defapt. Toate lucrurile importante sunt acolo pentru noi. Avem pace, avem familii, avem ceva pe masă. Sunt multe locuri pe globul pământesc pentru care toate acestea sunt parte din Rai. De acea este bine să învățăm recunoștința și poate din prea plinul nostru să dăruim și celor care nu au.

Poate postul, poate rugăciunea sau noaptea de Înviere ne va aduce mai aproape de cine suntem noi cu adevărat. Suntem buni și luminoși, avem inima caldă și plină de dăruire. Avem compasiune și ne pasă de ceilalți. Așa suntem noi toți și ar trebui să ducem mai departe ceea ce simțim bun în suflete, toți anii noștri. Și atunci lumea va deveni mai bună.

Să ne învățăm copiii tradiții, așa ne vom păstra identitatea. Să le povestim despre sărbătorile noastre când eram mici, despre obicieiuri și pozne. Să le aducem aminte de strămoși, de bunici, străbunici, stră-stră bunici. Copiilor le este liniște în suflet când simt că aparțin familiei mari. Să-i implicăm în pregătirea Paștelui, să-i învățăm ce însemnă a fi împreună. Familia este una dintre cele mai importante lecții.

Și să rostim împreună o rugăciune. Fie ca România noastră cea frumoasă să fie în paza Domnului și noi toți feriți de rele. Paște fericit tuturor!

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × four =