Iubitule, ești minunat!

Acest articol a fost scris la cererea iubitului meu, îl citez ”trebuie neapărat să îl scrii, să știe și oamenii din neamul bărbătesc cum gândiți voi”. Și m-am apucat să îl scriu, poate cine știe, aduc un pic de lumină prin cuplurile unde sunt discuții.

Povestea începe cu o frază pe care femeile o spun când sunt relaxate, mulțumite și vesele. Fraza magică este următoarea ”iubitule, ești minunat!”. La prima vedere sună banal, dar la auzul acestei fraze spuse din inimă, cu zâmbet cald și emoție sinceră, bărbatul se simte apreciat la justa lui valoare.

Problema apare la diferențele între percepția femeii și cea a bărbatului. Pentru femeie PREZENTUL este important și de impact. La timpul prezent femeia se entuziasmează, laudă, motivează. Odată trecut momentul prezent, totul se ….resetează. Așa suntem noi femeile, contează ce faci, nu ce promiți că faci sau ce nu mai faci mâine. În schimb la bărbați este altfel, cu totul altfel. Ei sunt mai sensibili și acum domnilor, nu săriți cu gura pe mine, așa este demonstrat științific.

Bărbații suferă mai mult în urma unei despărțiri decât femeile. Cu cât vârsta bărbatul este mai tânăr cu atât mai greu suportă despărțirea deoarece consideră că partenera este prima sursă de intimitate fizică și emoțională. Deci, atenție la virgini 🙂

Bărbații sunt la reținuți la împărtășirea emoțiilor. Scoți greu de la ei ce probleme îi preocupă asta pentru că ei de multe ori asociază emoția cu vulnerabilitatea. Ca să nu mai spun că pentru bărbat nevoia de apreciere și acceptare este crucială.

Bărbații devin tăcuți când au probleme și le este greu să vorbească despre ele. Vă dați seama ce enervante suntem când insistăm cu: ”ce ai? îmi ascunzi ceva? știu eu că s-a întâmplat ceva și nu îmi spui”.

Bărbații au creierul programat să rezolve logic chestiuni. Dacă ceva s-a stricat, bărbatul va vrea să repare, chiar dacă chestiunea stricată este relația de prietene între două femei.

Bărbatul este practic nu insensibil. Pentru el dacă ai o problemă la job de pildă, înseamnă să îți cauți altul. Pentru femeie important este să o asculți nu să-i dai sfaturi, cu job-ul se descurcă ea.

Ce vieți frumoase de cuplu ar avea oamenii dacă ar fi mai atenți puțin la diferențe. Dacă ar investi măcar un pic în auto-educație și ar înțelege cum funcționează emoțional și cognitiv. Ce bine ar fi dacă ar cere ajutor la timp și nu ar lăsa problemele să devină insurmontabile.

Viața de cuplu este una dintre cele mai complicate chestiuni. Zeci de sabotori mușcă zilnic din armonia dintre un bărbat și o femeie. Timpul insuficient petrecut împreună,  diferențele de percepție, lipsa unei intimități sexuale împlinitoare, scăderea romantismului, distanțarea unuia de celălalt prin preocupări diferite, copii, familie, tradiții, toate sapă adânc în relația de cuplu.

Dacă vreți să vedeți cum arată cu adevărat viața voastră de cuplu, cumpărați la comun o plantă. Aveți grijă de ea. Notați de câte ori o udați, admirați sau fertilizați. Observați planta cum se simte. Înflorește? Crește sănătoasă? Observați-vă pe voi înșivă în acest proces. Vă este greu? Nu vă pasă? Dimpotrivă, găsiți timp și găsiți important ca planta să fie fericită.

Cuplu vostru este o plantă. Are nevoie de îngrijire, atenție și timp.

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − 1 =