Un fel de cugetări de toamnă

Este imposibil să nu simți că ceva în energia zilei s-a modificat. Ieri o aveai, îți venea să sari din pat, azi, odată cu scăderea temperaturii și a luminozității, parcă ai mai fi stat un pic sub pătură.
Ce interesant că avem atâta nevoie de Lumină…
De Lunmină și dragoste.

Mă gândeam de dimineață cât de mult se forțează omul. Că este cald sau frig, dimineața sau seara, primăvara sau toamnă, avem impresia că putem funcționa în aceiași parametri și culmea, uneori ne și judecăm aspru că nu avem același randament. Uneori suntem proprii noștri călăi și doar câte o boală năpraznică ne mai aduce aproape cu adevărata noastră ființă.

Nu degeaba ”s-a inventat” toamna. Mama natură s-a uitat la oameni și a decis ca unele popoare să ia o pauză de introspecție măcar odată pe an. Dacă îmi dau voie să mă hazardez în afirmații, pot spune că am observat o diferență mare între cei care stau în zone mereu însorite și noi. Parcă sunt ”mai însoriți” și în acțiuni.
Noi, în schimb ca popor parcă purtăm o căciulă pe cap și ochi, toamnă după toamnă ne spunem același lait motiv ”mai rău să nu fie”.

Eu îmi încep ziua mai ales toamna cu presa pozitivă. Caut știri care să mă facă să simt că undeva pe glob un om a reușit în viață. Că avea aceiași soartă nasoală ca și noi, dar cumva muncind, având determinare, a reușit. Fac asta de ani de zile tocmai să îmi țin sub stăpânire enervarea când citesc presa noastră. Am încetat să mă mai întreb cum naiba de unii fac într-un an ce alții de o viață. Cum doar anumite persoane care au succes. Cum de poți avea cea mai strălucită minte, vei rămâne un no name pe când omologul tău dintr-o țară cu oameni civilizați, va reuși.

Toamna este anotimpul introspecției. Timpul în care poți să faci un bilanț înainte de a-ți pierde mințile nebunia cumpăraturilor pentru sărbătorile de iarnă, și să te întrebi …întrebi la modul cel mai serios. ÎNCOTRO?

Încotro cu viața ta, sănătatea, iubirea, cariera. Încotro cu visele pe care le ai, cu dorințele ascunse, cu speranțele. Încotro cu tine alături de alții.

Încotro este o întrebare atât de bine venită pentru, poate o altă primăvară, altfel.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 3 =