Viitorul sună bine?

Ce înseamnă să fii responsabil de viața ta?
În primul rând sesizăm o nuanță fină: “de viața ta” nu “în viața ta”, ceea ce desigur înseamnă cu totul alt aspect.

De ce este important să fii responsabil DE viața ta? Poate pentru că este nedrept să arunci pe spatele generației viitoare incapacitatea și lipsa ta de discerământ, educație și disciplină.
Imaginează-ți un viitor în care devii povară pentru copiii tăi, “omul acela nefericit care miroase urât” pentru nepoți și un cobai pentru companiile farmaceutice.

Imaginează-ți că nu mai ai demnitate, că ai doar frica zilei de mâine și o sumedenie de frustrări.
Imaginează-ți cum te drămuiești de la o pensie la alta, cum mănânci prost și nesănătos și te uiți la emisiuni care îți nivelează bruma de decența mentală pe care o mai ai.
Și imaginează-ți că nimeni nu îți mai cere părerea pentru că ți-ai făcut viața praf și ce sfaturi de viața ai mai putea da?

Imaginează-ți că ești doar tolerat nu respectat.

Și acum schimbă foaia și măcar de dragul subiectului imaginează-ți cum ultima mare parte a vieții ți-o petreci călătorind, cum ai timp de sport, alimentație sănătoasă și răbdare pentru nepoții care au ceva de învățat de la tine. Cum miroși frumos, nu ai nevoie de medicamente și ai un cerc de prieteni cu care joci canastă.

Dacă nu poți nici măcar să îți imaginezi o viața decentă, cum ai putea să speri că cineva, Guvernul, compania, șeful, partenerul de viața, copiii sau Dumnezeu ar putea să intervină aici?

Primul pas: educația. După aceea, toate devin o consecință firească care derivă din…

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × three =