Pâinea noastră cea de toate zilele

Mărturisesc că m-am dus la medic. Da, am simțit nevoia să îmi consult corpul, să “se uite” cineva în el altfel decât îl văd eu zilnic. Părerea mea este că fiecare dintre noi ar trebui să avem un stomatolog, un nutriționist și un psiholog la casa omului ca viața să se desfășoare bine, în echilibru și sănătos.

la prima vizită (am ales un om deosebit, un medic care face voluntariat, care dă din timpul ei cunoaștere și energie să învețe oamenii să trăiască sănătos și să combată diabetul, dr. Simona Cârniciu, dacă aveți și voi nevoie), așadar la prima vizita am aflat că nu beau apă corect, deși eu beau apă multă, că vârsta metabolică este un pic mare dar una peste alta totul este în regulă.

Primele zile de reașezat modul în care mă alimentez m-a scos din Zen-ul meu. M-a cuprins o stare neașteptată de enervare deși fie vorba între noi, mâncam, mâncam organizat și disciplinat de trei ori pe zi.

Stând cu mine de vorbă, vrând să găsesc sursa enervării am avut o revelație: mâncam compulsiv. Mâncam cu poftă, mâncam de parcă până atunci, în acel moment al vieții mele între mine și farfuria mea era singurul univers. Cu acestă ocazia am început să mă uit cu atenție în jur și în farfuriile altora.  Am observat că străinii mănâncă puțin cu multă salată, aproape deloc carbohidrat. Poate de aceea  nu vedem celulită pe picioarele acelor femei. În schimb noi…noi mâncam de parcă ar venii turcii.

Pâine, carne, cartofi fripți, suc, înghețată, toate la aceiași masă care se încheie poate cu un fruct, așa, pentru sănătate.

Nu vreau să generalizez, dar acum când scris asta mă aflu într-un restaurant unde doar eu și o chinezoiacă am mâncat light. În rest, măcel pe farfurii.

Mâncăm cu o frică ancestrală pentru ziua de mâine? Mâncăm să acoperim golurile emoționale? Mâncăm să ne simțit plini…măcar de mâncare? Mâncăm fără să conștientizăm cum trebuie să ne hrănim?

Multe întrebări cu multe răspunsuri…

 

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 − nine =