Activități pentru 1 iunie

Nu este mesajul Patriarhului pentru ziua de 1 Iunie, este mesajul meu: Copiii, am mai supraviețuit un an!

Cu câtă greutate ne ducem povara de adult, câte sacrificii, câte treziri la realitate. Dar  nu, nu am să scriu un articol menit să vă pună pe gânduri la viața lipsită de veselia copilăriei.

Azi nu vorbim de perioada în care habar nu aveam de unde vin banii, cum se umple frigiderul sau în care mai credeam că ne vor trăi părinții veșnic. Azi vorbim de avantajul de a fi adult de ziua copilului:

  1. Nu te strigă nimeni să intri în casă. Intri de bună voie, că ești rupt de oboseală a două zi.
  2. Nu te întreabă nimeni de teme. Nu ai teme acum, acum ai obiective, ”task-uri”, ”deadline-uri”…o veselie…
  3. Nu trebuie să spui unde te duci. Știe toată lumea deja ce program liniar ai, ești plictisitor chiar și pentru animalul din casă.
  4. Nu trebuie să îți ascunzi iubita sau iubitul, părinții sunt în sfârșit liniștiți că nu le rămâi pe cap, fată bătrână sau holtei.
  5. Nu trebuie să înveți pentru a primi ceva. Deja ai aflat că deși ai învâțat la școală de 10, acum părinții te întreabă dacă le faci un nepot.
  6. Te îmbraci cum vrei, mă rog vorba vine, acum te îmbraci cât mai comod să poți sări prin autobuze, metrouri sau transpira pe străzi.
  7. Poți să vii cu prieteni acasă. Oricum, abia ce ai niște prieteni din cauza programului supraîncărcat sau oboselii. Dar speranța moare ultima.
  8. Poți să faci sex. Poți dar nu prea ai cu cine. Toată lumea este ocupată.
  9. Ai voie să bei și să fumezi. Ei bine, copiii, uite cum am schimbat suzeta marea majoritate mufați la o țigară în căutarea senzației de bine. Tot gura o folosim așa că este bine.
  10. Nu trebuie să fii cuminte. Te-a cumințit viața oricum de stai în banca ta ba mut de uimire că o vezi pe Prim Ministră, ba că te uiți la fluturașul de salariu.

Am înșirat doar câteva dintre marile avantaje că nu mai ești copil așa că nu vreau să te prind cu nostalgii și suspine.

Acum suntem oameni mari!  Nu ne-am dorit toată copilăria asta?!

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eight − three =