Ce îți va distruge cu siguranță relația

Departe de mine să dau vești proaste dar părerea mea este că mai bine prevenim decât să ne întrebăm ce era de făcut. Pentru că este luni și a început o nouă săptămână, relațiile de cuplu sunt puse în pericol. Sabotori mici și aparent inofensivi apar și răcesc ușor pasiunea și atenția unul față de celălalt.

Cei care au format de curând un cuplu este bine să tragă și ei cu ochiul la informație pentru că timpul este necruțător cu orice poveste de iubire. O relație care este lăsată doar pe mână pasiunii de început are șanse foarte mari să se termine prost.

Despărțirile sunt predictibile, până nu a existat și o bază științifică, oamenii s-au bazat pe intuiție și bine au făcut. Singura problemă cu intuiția este că nu o asculți pentru că ți se face frică.

Cuplurile care nu au depășit doi ani de relație tind să perceapă mai mult părțile pozitive și să aprecieze intimitatea ca factor important. Atenția este îndreptată către calitățile pozitive ale personalității și partenerii de cuplu sunt mai toleranți. Cuplurile căsătorite însă au tendința să perceapă alte valori de cum ar fi: responsabilitatea, asumarea și spiritul de echipă.

Pentru a preîntâmpina o despărțire este bine să îți analizezi puțin relația după câțiva parametri:

  • atracția fizică
  • încrederea
  • valori comune

Dacă după analiză sinceră cu tine însuți, rezultatul nu este mulțumitor, adu în relație ceea ce lipsește. Nu aștepta minuni peste noapte, atât bărbații cât și femeile au nevoie de o perioadă în care sunt dispuși să schimbe ceea ce nu funcționează în cuplu.

Sfatul psihologului: nu lăsa la voia întâmplării relația, analizează-te din unghiul celor trei parametri descriși mai sus, discută deschis și calm cu partenerul, aplelează la un terapeut de cuplu dacă nu te descurci.

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × 2 =