Cu bani poate oricine

Îmi cer scuze domnilor dar acest articol nu li se adresează. Sau…poate greșesc, le aduce ceva liniște în casă și scapă nevătămați din caruselul emoțional feminin.

Un lucru să fie clar! Femeile se aranjează pentru femei. Iluzia aia că noi ne facem frumoase pentru bărbați este valabilă doar când mergem la vânătoare. În rest, groaza noastră este să nu fim judecate de femeile din jurul nostru.

Cele care au buget mare de ”mentenanță” pot citi doar din curiozitate articolul, restul, femeile normale care bugetează fiecare bănuț pe căprăria lui, sigur îl vor găsi interesant.

După părerea mea sunt câteva elemente de care oricare dintre noi, oricât buget am avea (sau nu) trebuie să ținem cont: părul, unghiile și atitudinea. Natura ne-a înzestrat pe fiecare cu ceva frumos, nu există femeie urâtă decât la caracter, dacă îmi este permis să spun asta.

Nu dețin eu rețeta perfectă a arătului bine dar am câteva ponturi care mă ajută să mă simt mereu la înălțime când este vorba de evenimente.

I. Starea de bine emoțională.

În ziua evenimentului am un ritual de la care nu mă dezic. NU MĂ GRĂBESC. Îmi dedic tot timpul pentru a începe să mă simt frumoasă în pielea mea. Savurez cafeaua, îmi pun muzica preferată (ca pont, pentru mine “Best of Michael Buble” îmi dă pur și simplu strălucire în ochi) și beau apă din plin ca să mă hidratez.

II. Mă simt bine în pielea mea

După părerea mea, pielea este acel ambalaj emoțional care arată tot ce simți pe interior. Eu personal mă îngrijesc să am piele hidratată ceea ce înseamnă riduri puține, bând apă cu sfințenie și adăugând la meniul meu zilnic, alimente de care piele mea se bucură. Când am evenimente, merg pe mână bunicii, adică masca de ou. Folosesc gălbenușul cu miere adăugată pentru hidratare și mai pe urmă pun o mască cu albuș pentru fermitate. De fiecare dată am fost lăudată pentru luminozitatea pielii.

III. Coroana Reginei 

Sunteți de acord cu mine că părul este coroana noastră. Dacă mai trag mâța de coadă cu altele, la capitolul păr nu mă joc.  Șamponul pe care îl folosesc este unul profesional adaptat pentru nevoia mea capilară. Aici nu mă zgârcesc niciodată dar și rezultatele sunt pe măsură. Fiind lung îmi permit să mă coafez acasă de multe ori. Un pic întors la vârfuri cu celebrul BaByliss, pun pe el la sfârșit puțin ulei de strălucire și atât a fost. Cât mai simplu, cât mai mult efect. Desigur, sunt evenimente la care am nevoie de ceva mai sofisticat. Dar și atunci merg pe simplitate, cu simplitatea nu dai greș.

III. Puncte de contact vizual

Înainte de a sări în ochi ținuta, oamenii se uită la ansamblu. O atitudine pozitivă, un zâmbet, sunt uneori mai importante decât cea mai perfectă rochie. Dar nu neglijez punctele de contact: ochii, mâinile și picioarele. Asta însemnând să am un machiaj frumos la ochi, o manichiură îngrijită și pedichiură impecabilă dacă sunt în sandale, dacă nu, pantofi frumoși.

IV.  Keep it simple

Acum fie vorba între noi, care femeie nu arată bine într-o rochie spactaculoasă Valentino sau Oscar de la Renta? Dar cum nu le am în garderobă, prefer să merg la sigur cu ținutele mele, merg pe simplitate. Simplitatea nu te trădează niciodată. Un croi adaptat corpului tău, o culoare care îți vine perfect poate eclipsa și “cea mai cea” rochie din sală.

 

Gata de petrecere?

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + two =