Fă-o tare!

Dacă noi psihologii ne luptăm prin urbe cu tristețea oamenilor și cu sănătatea emoțională a viitorilor adulți, alți colegi din lumea întreagă fac tot felul de studii intereserante.

Zilele trecute m-am decis să nu mai pun nici un fel de dulce în cafea. Nu tu zăhăr brun, nu tu îndulcitor, doar cafea simplă, tare și neagră. Prima zi a fost mai ciudat dar următoarele am început să mă bucur de gustul intens al licorii preferate.

Până…am citit studiul colegilor de la Innsbruck care s-au gândit ei să purice la emoțional 1000 de oameni cu preferințe asemănătoare și să tragă o concluzie.

Preferința pentru cafeaua tare și fără zahăr poate indica o tendință către sadism, narcisism sau comportament psihotic. Auci, mi-am spus eu în sinea mea și m-am supus unui amplu exercițiu de introspecție. Păi, îmi plac pantofii cu toc și cum îmi alungesc picioarele, din când în când aș chinui un politician și tot mai des începe să mă doară în spate de multe și mulți. O fi ceva adevărat în studiul acesta.

Tot oamenii aștia de au timp să studieze tot felul de lucruri au mai descoperit că preferința pentru alimentele cu aromă amară indică oameni care suportă mai ușor ”durerea de zi cu zi”.  Și uite cum mi-a fugit mie gândul la băutorii de bere și mâncătorii de ciocolată neagră.

 

În concluzie: îți place cafeaua fără zahăr, ciocolata amară și berea? Felicitări, este perfect adaptat vieții din țara noastră.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen + 2 =