Otrava zilnică

Nu știu dacă vreodată v-ați gândit cât de periculoase sunt știrile pentru echilibrul vostru emoțional. Cei care au prins comunismul își mai aduc aminte da acele câteva știri zilnice care defapt erau niște minciuni gogonate pe care nimeni nu le mai băga în seamă. Acum la niște zeci de ani, constat că ”televizorul educă”, știrile sunt luate ca valoare de adevăr și omul se imunizează pe zi ce trece la tot ce însemnă…viață.

Am analizat ce evenimente s-au petrecut doar azi. O îmormântare, multe știri mici despre politică și politicieni, unele cu tentă de  propagandă, altele să incite, un scandal mediatic și ceva anunțuri umanitare. Doar pe facebook dacă ne uităm, realizăm cantitatea de informație de tip deșeu care se perindă sub ochii noștri.

Și totuși pentru știrile negative există o explicație de ordin psihologic. Se pare că reacționăm mai repede la cuvinte cu conoație negativă decât la cele pozitive. Creierul uman are tendința de a percepe mediul înconjurător mai ..roz decât este în realitate și atenția noastră este captată mai ușor de lucrurile negative.

Intersant este de observat că fondul nostru este bun dar pe undeva tot noi suntem în căutarea răului de zi cu zi.  Dacă nu cunoaștem particularitățile subconștientului și adevărul este că nu vorbim despre o informație de masă, nu realizăm cât de afectați suntem de cantitatea mare de informație negativă.

Probabil că mulți sunteți familiarizați cu filme motivaționale gen ”Secretul”  sau alte exerciții în care vă provocați mintea să gândească pozitiv.  Nu faceți ceva rău și de cele mai multe ori chiar funcționează.

De ce?

Pentru că mintea subconștientă nu cunoaște negația. Orice gândim negativ, mintea noastră o procesează invers. Mintea subconștientă elimină ”nu-ul ”din frază și lasă continuarea.

În consecință atunci când ”nu, vreau” s-ar putea să se întâmple exact pe dos.

Cum știrile noastre și nu numai abundă de informații negative, mintea subconștientă le absoarbe și mai apoi se pune pe treabă.

Așa începem să vedem răul acolo unde nu este, blocajul când nu există și alte bazaconii.

Știri vor exista atâta timp cât există oameni pe lume. Este o industrie prosperă și poate acum veți găsi răspunsul de ce atâtea emisiuni…de alea. Dar până la urmă, filtrul îl punem noi și sfatul meu este măcar odată pe săptămână, fără televizor și online. O să experimentați ce zi frumoasă și pozitivă puteți avea.

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 + nine =