Fii dulce, doamnă

Poate ai observat dar anii din buletin nu mai corespund demul cu realitatea. Vedem unele anomalii positive le-aș numi eu, și anume personae de 30 de ani care arată infinit mai bătrâne decât cele de 45.
Și pentru că nu toți au acces la informații ”traduse” pe înțelesul tuturor despre fenomenul de îmbătrânire, este util pentru tine să știi câte ceva ce chiar acum, în acest moment când citești, se întâmplă în organismal tău.

Sediul longevității se află localizată în celule, respectiv ADN, șirul magic care odată cu progresul tehnologic relevă tot mai multe mistere despre om și viață. Dacă este să dăm o definiție corectă a vieții, ea este practice o balanță permanent între degradare și restaurare la care bravul nostru ADN duce lupte serioase zilnic fiind agresat și supus unor încercări masive.

Desigur că procesul de îmbătrânire este reversibil singurul lucru pe care putem să-l facem este încetinirea lui.

Pericolele dinăuntrul corpului nostru sunt puține dar extrem de nocive:
– oxidarea
– inflamațiile
– glicarea

Glicarea este un termen destul de straniu pentru marea majoritate. Ceea ce trebuie să știți în acest moment despre acest termen este că reprezintă procesul prin care zahărul este capat de protein cărora le degradează structura). Care sunt cele mai afectate proteine? Doamnelor atenție la mine acum! Colagenul și elastina!
Deci mai ușor cu zahărul, sucurile carbogazoase și alte dulgegării.Și feriți-vă copiii și nepoții de asta acum că știți :).

Despre pericolele din exterior nu mai vorbim. Poate poluarea ar fi cel mai mic pericol dacă nu mai adăugăm stilul de viață dezechilibrat și toxicitatea mentală.

Deci, încotro?:)

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 5 =