10 de lucruri care dovedesc cât de mișto suntem

Bine că psihologia a luat avânt, măcar așa începem să ne cunoaștem mai bine. Studii, cercetări relevă tot felul de aspecte simpatice ale psihicului uman care culmea nu țin de religie, culoare sau loc geografic.

Am selectat pentru tine 10 lucruri care să te facă să dormi mai liniștit și să te trezești mai optimist.

  1. Muzica are un impact major asupra stării tale de bine. Așa că nu uita să asculți zilnic melodiile tale preferate. Ascultându-le îți aduci aminte de momente tale frumoase.
  2. Deși proverbul nostru spune că banii nu aduc fericirea, iată că numeroase studii psihologice îl contrazic. Ba da, atunci când avem bani să cheltuim pentru plăcerile noastre sau pentru a dărui celor dragi ceva, ne aduce o stare foarte bună emoțională.
  3. Orice religie ajută în lupta contra stres-ului. Că te rogi sau meditezi, că ai o formă de credință sau alta, te ajută să îți reglezi nivelul de stres.
  4. Fericirea vine alături de oameni fericiți. Acum o spunea și Freud ”înainte să îți pui diagnosticul de despresie sau lipsă de încredere în tine, asigură-te că nu ești înconjurat de proști”. Pe cât posibil evită oamenii toxici care vorbesc doar de probleme și boli și în prezența cărora te simți prost că nu ai nimic și ești fericit.
  5. Mintea obosită este mult mai creativă. De aceea când ai ceva de făcut creativ, ideile cele mai bune o să îți vină seara, sub duș.
  6. Relațiile interumane sunt extrem de importante pentru noi, chiar mai importante decât activitățile fizice. Dar asta nu însemnă să nu faci un pic de sport, da?
  7. Cu cât vorbești mai mult despre planurile tale, cu atât mai puțin probabil să le îndeplinești. De ce? Simplu, s-ar putea să te înconjori de suficient de mulți oameni care să îți saboteze ideile și să te descurajeze.
  8. Efectul Kruger ne lovește în fiecare zi, ar fi bine să-l recunoști din prima: persoanele ignorante care se cred inteligente sunt mai numeroase decât inteligenții care nu cred că știu destul.
  9. Perioada 18 – 33 ani este cea mai solicitantă perioadă a vieții, oamenii aflați în acest segment simt o presiune mare referitor la nivelul de educație, familie și carieră. Vestea bună este că după 45 de ani ne liniștim.
  10. Putem păcăli minte cu somnul Placebo. Cum facem asta? Simplu, mâine dimineță când ne trezim ne sugestionăm că am dormit zece ore.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × three =