Șutul în dos, saltul înainte

Are Universul ăsta un stil…Voi ați observat câtă nevoie avem să punem vina pe cineva sau să împărțim frățește consecințele prostiilor noastre?1

Da, categoric Universul și-a propus să se joace cu nervii mei, așa ….că după vacanță. Sau o fi legat de faptul că am spălat de Bobotează?!  Habar nu am dar cu siguranță 2018 a început cu schimbări de tot felul.

Sigur că ar fi infinit de ușor să caut vinovați, să arunc pucioasă pe toți cei dragi (ei o încasează cel mai des) dar stând eu cu mine de vorbă am ajuns să fiu mândră de mine cât de înțeleaptă sunt. Și cum darurile înțelepciunii se împart, ia să povestim noi un pic despre situații în care Universul, oamenii răi, dușmanii, Statul sau orice altcineva este mai vinovat decât noi. Glumesc, da?

Așadar sunt câteva situații prin care trecem cu toții. Și când spun cu toții, extind asta la toată populația globului.

Există om care să nu mintă sau să nu fi fost mințit? Nu! Poate Dalai Lama..dar nu cred.

Trădat? Măcar odată? Nu.

Înșelat? ….măcar în așteptări 🙂

Neîndreptățit?

Marginalizat?

…și continuați voi că ați trăit destul să le fi simțit pe toate.

Acum că am stabilit că fiecăruia ni s-a întâmplat ceva mai puțin bun măcar odată, am să vă rog să observați că sunteți vii și nevătămați în ciuda smotocelii luate. Este ca la primul contact sexual, doare, mai apoi te obișnuiești și la final îți place tare. Desigur asta se aplică perfect celor care nu învață niciodată și repetă aceiași greșeală. Restul, zic eu am învățat din ele și uite că am devenit mai puternici.

Eu una aș putea enumera la nesfârșit câte ”salturi” am făcut de mă apucă uneori râsul când văd pe cineva care mă invidiază. Mi-a plăcut să zbor? Cât de ipocrită aș fi să țin lecții despre ambiție și determinare când știu exact că mai toate performanțele le-am atins smulsă din zona de confort și aruncată pe strada ”acum că nu ai încotro”.

Așa că am stabilit câteva tactici de supraviețuire în jungla cotidiană, căci și noi putem fi Bear Grylls când nu prea avem încotro, nu?

Regula numărul 1

Ești surprins? Te-a luat pe nepregătite? Foarte bine! Uite acum înțelegi ce înseamnă să fii alert și să ai simțurile ascuțite. Ca să nu mai spun că este bine să te auto-educi în credința că viața este previzibilă… dar nu prea.

Regula numărul 2

Limitează plânsul de milă, cerșitul de păreri, găsitul de vinovați sau răzbunarea. În acest moment este vorba de tine, cel care trebuie să rezolvi situația și să înveți să nu mai intri în alta similară.

Regula numărul 3

Ei, acum este acum. Dacă te crezi inteligent, acum este momentul să o dovedești, dacă ai creativitate, aplică-o și dacă mai simți ceva curaj și stai bine cu EGO-ul cere ajutor (sau sfaturi) de la oameni puternici care nu îți plâng de milă. 

Regula numărul 4

Du-te la psiholog, adică vino la mine. Desigur regula această a fost moment publicitar 🙂

Regula numărul 5

Nu fii uituc! Da, știu, ești disperat, ai senzația că tot răul lumii s-a abătut asupra ta acum dar dacă îți mai aduci aminte, ai mai fost în situații grele care cumva s-au rezolvat.

Regula numărul 6

Învață din greșeli! Învață să nu le mai repeți și învață să găsești în orice problemă măcar un avantaj minuscul.

Regula numărul 7

Nu judeca foarte asupru un om care te-a scos din zona de confort. Poate a făcut prin acest gest, infinit mai mult decât un prieten care te cocoloșește.

În concluzie, eu una știu că orice greșeală, comoditate, ignoranță vine cu o notă de plată! Să avem grijă să nu fie prea mare.

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 + 12 =