Dublu standard, doamnelor, dublu standard, capitolul 1: corpul

Nu fac un secret din asta ba chiar o declarație publică, categoria TABU a acestui site o să enerveze pe mulți. Aici veți putea regăsi acele subiecte care se ascund de ochiul public sau se discută pe ascuns și intrigă. Dar dacă trăim autentic să ne asumăm asta.

Și pentru că fără femeie pe lume ar fi tare plictisitor, să pășim cu obrăznicia unui adolescent în dublul standard feminim. La ce mă refer? Simplu, la toate acele chestiuni care se bat cap în cap în creierul feminin.

Am să încep cu începutul: corpul nostru. Un bărbat nu va înțelege în veci femeia care azi se simte grasă, mâine se plânge că are sânii pre mici și poimâine apare cu un decolteu amenințând că va cuceri lumea. Probabil că nici femeile nu se înțeleg în totalitatea emoțiilor de aici apar nenumerate confuzii în manifestări (vezi mâncatul de ciocolată când ținem diete). Dublul standard feminim în cazul corpului, se manifestă genial: mă uit la alta și mă gândesc că este o nesimțită care stă cu sânii pe afară, fusta sub fund și picioarele la vedere. Câtă nerușinare, ar zice unele dintre noi care au uitat că măcar odată în viață am trecut și noi pe strada seducției. Nu-i așa?

Maximul de dublu standard feminim îl întâlnim în două cazuri: alăptatul în public și nașterea în apă în prezența copiilor. Câtă indignare pe capul nostru feminin dacă vedem o femeie cu sânii plini de lapte hrânindu-și pruncul. Nu știu dacă ați observat dar opinia publică masculină este infinit mai tolerantă cu acest subiect. Noi în schimb, o vrem pe mamă acoperită, în locuri special amenajate pentru alăptare sau pur și simplu îi cerem impetuos să renunțe la acest gest ”lipsit de decență”.

Cât despre nasterea în apă în prezența copiilor nu mai vorbesc. Indignare totală printre noi femeile. Cum?! Să stai dezbrăcată în fața copilului? Să vadă el explicit de unde a ieșit și să nu rămână confuz o viață întreagă când mai târziu cineva îl trimite în …aia a mă-si? Sau să nu creadă el în barză? Sacrilegiu curat! Este adevărat că toate ne dorim copii educați, le punem telefoane în mână la de 2 ani, așezăm patul copilului în fața televizorului de la naștere dacă se poate, dar să știe cum arată corpul feminim mai ales când dă naștere vieții, nu! NU, hotârât! Mai bine să se uite pe ascuns la filme pentru adulți sau mai rău, să își construiască un zid de rușine în jurul sexualității care-i va asigura un viitor minunat de cuplu. Glumesc desigur.

Și uite cum ajungem la alt capitol interesant: sexul. Dar pentru azi ajunge.

Aștept cu interes comentariile voastre, până atunci postez o poză nerușinată în care nu îmi este rușine de corpul meu. Câtă indolență!

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven + 20 =