Așa ca de început de an

O vacanță lungă, momente frumoase, câteva în care răbdarea mi-a fost pusă la încercare și senzația de culpă că de zile întregi nu fac nimic. Mă gândeam cum societatea ne formează deprinderea de a face ceva în permanență și am încercat să îmi urmăresc cu atenție sentimentul de vinovăție.

Niciodată nu am făcut promisiuni de început de an. Mi se par forțate, deși admir sincer oamenii care pot face asta. La mine nu se aplică, este exact ca și situația în care mănânci o grămadă și îți propui ca de luni să te apuci de cura de slăbire.
M-am uitat sporadic la știri și am constat că în țara asta nu ducem lipsă de senzație niciodată. Mă uit la politicieni si admir capacitatea de a vorbi ore întregi fără a spune de fapt nimic. Este și asta o artă.

Am ascultat chiar și părerea astrologilor, este clar, suntem ocrotiți de stele anul acesta, păcat însă că tot aceleași stele nu ne dau și puțină conștiință și tenacitate. Vom avea și anul acesta aceleași inundații, aceleași campanii umanitare și pleiada de talk show-uri în care tot aceiași oameni își vor spune părerea. Nu mă mai întreb cum de nu sesizează nimeni că în toți anii, nenorocirile lovesc în același loc. Să fie soarta sau ignoranța? Cred ca varianta doi.

Dar să revin la ale mele: cum sfârșitul de an m-a prins pe picior greșit, am avut timp între două pastile de  paracetamol să mă uit puțin în viitor. Fiind un om cu precădere pozitiv, mi-am spus ca 2018 va fi un an bun. In fond de mine depinde, nu? Teoretic așa ar trebui să fie, practic însă depinde la fel de mult de arealul socio-politic.

2017 a fost anul în care s-au intâmplat și multe momente frumoase în care mi s-a confirmat încă o dată că de noi depinde să fim fericiți și cu extrem de puțin putem atinge starea asta.
După 12 luni de introspecție, acum la începutul lui 2018 fără să am așteptări multe, am certitudinea faptului că va fi un an aparte.
Poate un nou început, poate o reinventare sau pur și simplu trăirea vieții din plin.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 − 3 =