Regula lui NU!

Probabil ați observat deja,  în fiecare an ne cuprinde o dulce frenezie a schimbărilor. Anul care tocmai a trecut a fost foarte interesant mai ales din prisma socială: evenimente multe, schimbări, ventilări publice. Ultimele săptămâni ale lui 2017 ne-a plimbat parcă printr-un carusel de emoții extrem de complexe. Am simțit la nivel de societate, furia neputinței, tristețea pierderii și exaltarea sărbătorilor de iarnă.
Cumva toate ne influențează și poate să îmi spună orice că putem evolua și singuri,eu știu că omul a evoluat în haită.

Zilele astea în subconștientul colectiv atât de frumos explicat de Carl Jung, colcăie o sumedenie de informații care ne influențează tăcut. Putem să negăm influența subconștientului colectiv dar merită să vă întrebați dacă cumva negați existența lui, de ce ne impresionează în număr mare anumite evenimente.

Dar revenind la subiectul zilei, este de dorit să observăm anumite aspecte ale vieții care ne pot face fericiți sau dimpotrivă, să ne frustreze foarte tare.

De aici si setul de reguli ale lui NU!

Schimbarea NU vine peste noapte!

Știu, înțeleg foarte bine că ți-ai dorit să te trezești într-o dimineață altfel, dar dacă nu s-a produs vreo dramă,și nu iți doresc asta, este aproape imposibil să schimbi ceva brusc de pe o zi pe alta. Acum fii sincer cu tine și nu te supune inutil la o frustrare din care vei trage concluzia evident greșită că ai ratat.

Cu acordul tău, voi trece în revistă câteva deziderate de an nou care îți pot crea frustrări nebănuite, nu de alta dar vorba proverbului românesc pozitiv ”paza bună trece primejdia rea”.

De mâine mănânc sănătos!

Da! categoric da, a te hrăni sănătos înseamnă un corp care funcționează în parametri perfecți. Atenție însă la capcane: timp, bani, delăsare. Regula lui NU în acest caz sună simplu: dieta NU înseamnă un mod de viață și NU crede soluțiile miraculoase care ”topesc grăsimile în 3 zile”.  NU uita să bei apă, NU uita să mânânci puțin și des, NU mănânca pe fugă și NU mănânca compulsiv să acoperi cine știe ce altă nevoie.

De mâine fac sport!

Oh, îți urez succes dacă te apuci compulsiv de sport acum. Dacă te trezești determinat să faci chiar de azi 100 de flotări sau 5 ture de stadion, NU o să funcționeze. Ceea ce trebuie să știi, mai ales dacă ești ușor comod și cu timpul limitat, este că a face sport este un mod de viață, NU o obligație. Sincer îți va fi imposibil să introduci brusc o oră de sală în programul tău deja prestabilit în obișnuințe și NU, când simți că faci sport din obligație nu este drumul cel bun. Începe ușor, fii tenace și NU îți chinui din prima corpul. Are și el un suflet 🙂

De mâine mă apuc de afaceri!

NU, NU și NU! Nu te apuca de afaceri dacă nu ai nici cea mai vagă cunoștință despre finanțe, legi, marketing,managementul resursei umane sau dacă nu ai o idee care de mâine dimineață produce fără investiție bani fără să investești mai mult decât idee ta. Și NU te apuca când nu ai nici un model de afacere de succes în afara vărului tău care are contract cu statul. NU te apuca dacă toată familia este împotriva ta, dacă ai împrumutat bani sau dacă NU ești dispus să ” arzi” pentru afacerea ta, angajații tăi și prosperitate. A, da și NUUU te apuca de afaceri dacă te temi de bani și succes. NU vei reuși.

Vreau o relație!

NU te aud că vrei o relație înainte de a avea o relație bună cu tine. Dacă NU te cunoști bine, NU ți-ai determinat limitele și NU ai definit clar ce dai și ce vrei într-o relație, NU vei avea ceea ce îți dorești. Relația NU înseamnă să fugi de sigurătate, NU înseamnă să pleci de la ideea că celălalt este mereu vinovat și foarte important NU visa cai verzi pe pereți dacă crezi că va curge doar lapte și miere. Relația NU este relație decât atunci când amândoi se uită în aceiași direcție. Clar, NU?

Cine zice că NU este un cuvânt cu conotație negativă?

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 + 16 =