Trauma celui care părăsește

Deja este plin mediul online și librăriile cu cărți despre cum faci față unei despărțiri și ce metode de consolare rapidă există, nu există și una care să povestească despre drama celui care părăsește.

În mod normal noi fetele (dar și unii băieți) le-am urat mai mult tot răul de pe lume decât binele celor care ne-au părăsit, ne-am lins rănile defulând în depresie, atacuri de panică, ciocolată, cumpărături sau cele mai curajoase, în relații de …o distracție.

Dar asta este numai o parte din jumătatea de pahar.

Pentru că cealaltă parte nimeni nu o vede niciodată: trauma celui care părăsește.

Nu aruncați cu pietre acum dar da, și cel care părăsește trăiește o dramă. Altfel cum vă explicați că atâta lume trăiește în relații de compromis și puțini au curaj să rupă pisica în două?

Ceea ce este bine să știți este că cel care părăsește de foarte puține ori o face brusc și pe negândite. De regulă decizia se ia cu mult timp în urmă. Intră apoi într-o perioadă de tatonare în care validează șansele de reușită a cuplului și de regulă totul eșuează, urmând finalul previzibil.

Într-un mod paradoxal, deși comportamentul celui care iese din relație este altfel, trece de multe ori neobservat. De ce? Pentru că de cele mai multe ori ne este frică să vedem adevărul.

Dacă ar fi să fim absolut sinceri și obiectivi acum la distanță de o dureroasă despărțire, veți observa cu ușurință că erau toate semnele de pe lume pe care de teamă ne le-ați văzut.

Femeile care părăsesc au un tipar diferit de cel al bărbaților deși aș fi tentată să împart în două categorii: cei care o fac repede, cu argumente și ceilalți, care se lălăie la nesfârșit.

Revenind totuși la trauma celui care părăsește aș dori să observați că este supus pe o perioadă mai îndelungată stresulul. 

Ce puteți remarca la acest timp de traumă: oscilații puternice de greutate, scăderea imunității, tendința de a avea adicții la alcool, dulciuri, senzații tari, dureri de cap, apariția unor erupții pe piele, senzația de greață, constipație cu polul opus, diareea, alergii mai ales la nivel de sistem respirator.

erată: am să vă rog să luați în calcul aceste manifestări doar dacă sunteți în perioada de decizie de a părăsi cuplul, altfel pot fi afecțiuni medicale și trebuie tratate ca atare.

Ca și încheiere vreau să aduc cumva un mesaj de echilibru celor care sunt îndurerați de momentul despărțirii. S-ar putea ca pe partea cealaltă a cuplului să sufere și celălalt.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 − six =