Pentru că nimic nu este ce pare a fi -Azi despre ADN-partea a II-a

Rezultate

  • “Indivizii capabili de a genera rate înalte ale coerenței inimii au fost capabili de a schimba conformația ADN-ului potrivit intențiilor lor”, au descoperit  Rein and McCraty. In general participanții cu cele mai înalte niveluri de coerență au afectat în cel mai înalt grad mostrele.”Participanții la grupul de control au arătat rate scăzute ale coerenței inimii și au fost incapabili de a schimba intenționat conformația ADN-ului. Este important de notat că atât intenția de a provoca o schimbare, cât și coerența inimii au fost variabile importante pentru rezultatele experimentelor.”

Studii nonlocale despre ADN și sentimente

… In raportul lor, Rein si McCraty au abordat și chestiunea proximității fizice a subiecților testelor fata de mostrele de ADN – la urma urmei, au ținut eprubetele în mâinile lor în timpul experimentelor – ar fi putut să le schimbe în vreun fel. Chestiunea era dacă energia provenind de la câmpul electromagnetic generat de inima umană ar fi putut produce schimbările asupra mostrelor de ADN.

“Un număr de studii nonlocale în care oamenii au avut intenția de a afecta un sistem biologic la distanțe mari au revelat de asemenea efecte dramatice”, au scris Rein și McCraty. “In aceste studii, distanța dintre ținte și oamenii având intenția respectivă sunt dincolo de cele la care campurile electromagnetice conventionale pot media efectul în măsura în care se poate imagina o astfel de interacțiune.

Ei au citat unul dintre studiile nonlocale pe care le-au condus în care un individ era la 900 m de o mostra de ADN. “In acest exemplu, intenția a fost de a mări curbura secvenței de ADN… Rezultatele de la o serie de 5 testări nonlocale (inclusiv testarea de 900 de m), a demonstrat o schimbare semnificativa a conformației ADN”.

Rezultatele experimentelor lui Rein și McCraty ridică unele posibilități interesante, pe care ei le discută în raportul lor.

“Desi ADN-ul utilizat în acest experiment a fost extras de la o sursă exogenă (externă), este probabil ca propriul ADN al individului să fie mai ‘acordat’ sau rezonant și de aceea chiar mai ușor de a răspunde la intențiile acelei persoane”, au spus ei. “Astfel, deși clar ca este nevoie de teste în continuare, este de imaginat că indivizii ar putea influența propriul lor ADN printr-un proces de sus în jos (top-down, adică de la minte la materie, n.t.) așa cum a fost descris acesta, producând în mod potențial efecte de o și mai mare magnitudine decât cele observate în acest studiu”.

Urmează alte implicații potențiale ale acestor experimente. Autorii notează că aceste implicații impun cercetări suplimentare:

  • Deoarece schimbările în ADN din aceste experimente au loc de fapt biologic într-un număr de funcții vitale ale celulei, inclusiv replicarea și repararea ADN-ului, conceptul că intenția umană poate influența procesele din celula umana este un concept sprijinit de date experimentale.

  • Descoperirea conform căreia coerența inimii a fost cheia pentru realizarea rezultatelor acestor experimente ar putea ajuta la o mai bună înțelegere a rolului sentimentelor și atitudinilor pozitive din aceste domenii critice: sănătate și vindecare; fenomene precum efectul placebo; remisia spontană (resorbirea țesutului) cancerului; recompensele în materie de sănătate conferite de o credința puternică; și efectele pozitive ale rugăciunii.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten − 5 =