Femei în pielea goală-partea a II-a

Vorbeam de nevoile femeii zilele trecute. Femeile sunt tot oameni (zâmbesc când scriu asta) au nevoi, nesiguranțe, ambiții, libertați și vise. Tot ele sunt cele care renunță de multe ori la tot ce înseamnă carieră, libertatea de a-și construi visele, în favoarea familiei.
Credeți că femeile căsătorite de o viață și neglijate de soț nu își doresc o aventură pasională? Sau femeile frumoase nu își doresc să fie apreciate pentru ceea ce gândesc și nu pentru apariția fizică?
Proaspetele mame nu își doresc să se simtă iarăși dezirabile sexual, capabile să declanșeze pasiuni soțului?

 

Indiferent cât de fragile par, femeile sunt un colos de putere. Este greu să duci povara dorințelor negrăite o viața întreagă, martori sunt generațiile de femei cărora li s-a imprimat o idee falsă despre feminitate, până la generațiile actuale care își iau viața în mâini și își asumă vieți singuratice.
Este dificil să fii Wonder Woman: să jonglezi într-un echilibru perfect, viața ta, a familiei și implicarea în societate. Cât de mult doare să uiți de chemarea naturală de a fi ocrotită și de a oferi iubire și cât de greu este să introduci compromisul ca barcă de salvare în vârtejul vieții.

 

Femeia nu este un mister, este doar un cumul de multe sentimente, trăiri, manifestări și istorii predeterminate. Apropiați-vă de ele cu grijă, ocrotiți-le ca pe flori, iubiți-le responsabil, tratați-le cu respect, spuneți-le adevărul (femeile iartă mai ușor un adevăr recunoscut decât o minciună), ajutați-le discret și fiți empatici.

Până la urmă nu este chiar atât de greu, nu?

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × one =