De azi începe mâine

Cam atât a trecut din anul 2017. În ianuarie ne-am dezmeticit, în februarie ne-am îndrăgostit, pe urma a venit Paștele, Rusaliile, mai bifăm concediu sau începutul școlii și iată, sfârșitul anului. A trecut repede, nu?
Printre multe mișcări pe piața românească, unele bune (deși cam puține) altele dezastruoase, iată cum ne trezim la mijlocul anului în plin blocaj economic deși nu pare dar mai vorbim peste câteva luni…Câteva luni de zile am trecut prin agonie și extaz, ne-am bucurat când am văzut un semn de bunăvoință, ne-am întristat când am văzut munți de manipulare, dar în cele mai multe cazuri, am simțit  de câteva ori că omenirea a luat-o pe un drum greșit.

Numai eu m-am întrebat de zeci de ori DE CE? De ce nu putem funcționa ca o lume normală, de ce nu îndrăznim să ne imaginăm viitorul și mai ales DE CE NU NE PASĂ? Îmi amintesc entuziasmul cu care a început un proiect nou, echipă tânără și entuziastă, profesionalism, vocație. Ne-am propus cu toții doar un singur lucru, să eliminam negativul, acel “nu se poate” și să dovedim zilnic, prin acțiuni că da, se poate. Sceptici au fost, însă numărul mare de acțiuni pozitive au demonstrat că în paralel cu nebunia care ne înconjoară, se întâmplă și lucruri bune. Cine a câștigat? Ambele tabere. La fiecare lucru bun s-au întâmplat altele rele. În cele mai multe cazuri, lucrurile bune s-au întâmplat doar din voința, ambiție și tenacitate. Dacă demonstrăm în fiecare zi că se poate, totuși ce ne determină să avem dezastrul actual?
Nu știm? Nu vrem? Nu putem? Nu ne pasă?
În mod surprinzător aceste sunt principalele cauze pentru care nu funcționăm cum trebuie.

Ce facem când nimic nu mai este de făcut? O luăm de la început! În loc de vorbe multe și prezentări, o să facem altfel: luam câte o problemă săptămânal și o disecăm. Punem întrebarea și încercăm să găsim răspunsurile. Avem ceva timp la dispoziție ca pe măcar unele dintre dilemele noastre să le privim în fața și să scăpăm de ele.

Prima intrebare: Nu știm?

A doua: Nu vrem?

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 4 =