Cutia cu cuvinte

Te-ai gândit ce ai face dacă la naștere ai primi o cutie de cuvinte?

 

Atât, o cutie în care să ai cuvinte pe care să le folosești cum și când vrei tu, dar pe care să nu le ai în cantitate nemăsurată.

Cum ar fi dacă în cutie ai găsi doar

trei ”iartă-mă”, doi ”te iubesc” și un ”îmi este dor”?

Cum ar fi dacă pentru fiecare cuvânt folosit ar trebui să cântărești cu orele dacă nu cumva îl irosești sau poate vine un moment în care vei avea nevoie de el.

Atâtea ”te iubesc-uri”, atâtea ”iartă-mă”, atâtea ” schimbare” încât rând pe rând, după fiecare utilizare cuvântul își pierde puterea. Și ajungi să nu mai crezi în cuvinte, nu-i așa?

Cât de nesăbuit le folosim zilnic. Curg din gurile noastre fără măcar să fi trecut pe la inimă sau măcar un pic prin creier. Ies de pe buze ca niște păsări speriate și fug către numai ele știu ce…cuiburi sigur nu-și fac.

Dacă cuvintele ar durea la folosință sau dimpotrivă ar duce omul pe culmile plăcerii, le-am folosi cu înțelepciune. Am știi pe propria piele că nici suferința perpetuă, dar nici plăcerea nu înseamnă echilibru. Și poate am pune stavilă gurii…

Și sunt cuvinte care ar trebui să fie date cu dispensă Divină, altfel ”te iubesc” ar risca să devină banal așa cum se întâmplă în viețile noastre când după cuvânt … se așterne liniștea.

Cuvântul. Acest dar și acest blestem…

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine + 7 =