Let it go!

Cel mai greu lucru într-o relație este să o lași liberă. Este un exercițiu prin care cred eu că ar trebui să treacă fiecare cuplu. Un fel de test suprem a tot și toate.

Conceptul de cuplu de cele mai multe ori se construiește pe atașamente. Și da, oarecum este firesc să fie așa dacă ne gândim că primul sentiment clar îl avem când nu am mai vrea să se termine clipa frumoasă cu persoana iubită. De zona de sexualitate nici nu mai amintesc, ea fiind poate una dintre cele mai puternice atașamente umane. Ne țin împreună multe în viața, dar parcă așternutul ne leagă cel mai mult :).

Revenind la exercițiul propus, spun că îți trebuie un dram de nebunie și mult curaj să-i dai drumul relației. Este ca și când ai eliberat mâna copilului care face primii pași și te-ai uita să vezi dacă el pășește mai departe.

Stând puțin să analizăm, iubirea nu are de a face cu conceptul de doi. Ar fi ideal să fie așa, dar iubirea este un proces profund egoist în care fiecare dintre noi simțim pe propria piele manifestarea emoției. Nu este deloc ceva de genul ” mă iubești pentru că și eu te iubesc”, dimpotrivă este exact ” te iubesc, indiferent de..”. Cam asta este proba supremă, ce simți când lucrurile nu merg așa cum ideal ar trebui să meargă în toate cuplurile. Ce simți când nu ești prețuit, observat, iubit? Ce se mai alege de iubirea ta? Conștientizezi oare atunci reciprocitatea clară din cuplu? Că dai numai când nu mai primești?

Viața în doi este una dintre cele mai mari provocări date omului. Acolo, pe teren comun ai ocazia să ”exorcizezi” toți demonii interiori. Acolo nu te poți minți la nesfârșit și celălalt funcționează ca o oglindă perfectă pentru tine. Este atât de complexă viața în doi încât ar trebui să urmăm școli de adaptare și facultăți de înțelepciune.

Și dacă cu adevărat ai curaj, tu cel sau cea care citești aceste rânduri, du-te la partenerul tău și întreabă:

Tu, ce vrei cu adevărat?

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine − 8 =