Factorul succes

Pe cuvântul meu dacă nu admir oamenii care au un scop bine definit în viață. Merg pe o linie dreaptă trasată imaginar exact către țelul lor. Așa, de pe margine pare ceva imposibil de realizat pentru cei care se pierd în detalii, judecăți și comoditate.

Acum ce să spun, am văzut o grămadă de oameni în viața mea și tot o grămadă de manifestări ale lui – ale scopului. Poate de acea nu mai judec demult pe nimeni. Am văzut scopuri mici, mari, mărețe, meschine, distructive, auto-distructive sau fabuloase. Toate, culmea, făurite de mâna, capul și inima omului :).

Am văzut scopuri materiale, emoționale, scopuri legate de sănătate sau chiar spiritualitate. Toate întreținute cu mai mult sau mai puțină încrâncenare. Și  toate au dus undeva. Poate așa se construiesc acele vieți la care mulți nici nu îndrăznesc să viseze.

Admir oamenii care nu merg încâlcit către scopul lor. Nu aleg drumuri lungi, obstacole, confirmări. Merg cât de cât drept, într-un ritm constant și neabătut de la nimic. Se spune că bărbații sunt mai eficienți în a menține scopul, și da, asta observ și eu. Nu au atâtea ”colaterale” cum are o femeie. Și am mai observat că bărbații se plâng mai puțin decât femeile, poate de asta par și sexul puternic :).

În fine, ce mai, admir oamenii care reușesc. Pentru că știu că în spatele oricărei reușite este o determinare de fier și un curaj de a ieși din zona de confort.

Nu ar fi mai bine să ne găsim modele? Tu pe cine admiri?

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 − 3 =