Fitness mental: ziua trei, interesantă zi

Nici nu poți să judeci un om care muncește de dimineață până seara că se alimentează greșit. A avea disciplină alimentară necesită teribil de multă motivație și mai mult, să faci față tentațiilor.

Rutina vieții ne oferă o mulțime de scurtături alimentare care ajută să umpli un stomac flămând și un corp obosit. De multe ori mă gândesc că omul dacă ar fi obligat să inhaleze zilnic fum, să nu bea apă, să mănânce în stres, repede și fără valoare nutritivă, ar zice că este condamnat la moarte. Dacă… În realitate facem zilnic rău corpului, ignorând sănătatea și culmea, fiindu-ne frică de boală. Ipocrit, nu?

Azi?

Ziua trei, orele dimineții: deja corpul s-a obișnuit că nu primește nimic ”interzis”. Nu mai cere dulce, îmi beau paharele de apă caldă cu lămâie, nu mă gândesc la cafea și mă bucur că simt energie în corp.

La mine ziua începe la 9 și se termină după ora unu noaptea. Zilele sunt intense, cu consum mental, concentrare, efort susținut pe atenție, așa că al meu corp se resimte dacă nu-i ofer ceea ce-i trebuie să funcționeze optim. Dar este ușor de scris, practica este mai dificilă deoarece doamna minte nu prea stă deoparte și vine cu tot felul de șoapte dulci despre…bunătăți.

Prânz, smoothie, bun, sățios, plin de ”combustibil” pentru corp și minte.

Pe la orele 17 se resimte nevoia de o pauză, dar cine să asculte nevoia? Mergem mai departe! Așa că mintea comandă o cafea și eu cuminte o beau, dând peste cap rinichii, forțându-i să secrete cortizon să mă țină pe mine trează. Știu și totuși o fac. Îmi promit că ”doar azi” și mă bucur de mica mea victorie în fața oboselii.

Cum viața te provoacă, primesc cadou o cutie cu dulciuri, na, asta mai lipsea! O duc repede în bucătărie de parcă aveam o bombă și îmi jur că nu deschid cutia.

Ora 21, trag linie, beau apă, beau încă un smoothie și .. văd cutia. Îmi fac calculul că mă duc la radio, vin acasă, mai lucrez, se face ora unu…. Și gust din bunătăți. Câte un pic și cu măsură. M-am despărțit de fiecare prăjitură mai greu decât după cele mai senzaționale săruturi, dar am o misiune de executat: un corp hrănit cât se poate de sănătos.

Nici azi nu mi-a reușit în totalitate. Nu-i nimic, cu răbdare și înțelegere față de mine, poate mâine 🙂

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 − seven =