Fitness mental

Desigur că poți să stai mirată pe cântar și să te întrebi de unde ai pus niște kilograme în plus. Cum bine poți să crezi că te-ai îngrășat așa… din senin, de la …aer și apă de pildă. Și mai poți să speri că în maxim trei zile le dai jos…pe toate cele puse în ani de zile.

Ei bine, am o veste proastă: nu se poate!!!! Și nici nu ar fi sănătos!

Și nu am să mă adresez decât celor ca mine. Femeile care se iubesc, se respectă și acționează ferm ori de câte ori este necesar. Noi știm că acele kilograme care ne deranjează nu apar din senin doar ca să ne facă ciudă.

Dar să încep povestea 🙂

Nu folosesc cântarul decât atunci când simt că ceva ”trage” mai greu în  echilibrul meu. Și ghici ce? Nu greșesc niciodată, cele 4 kilograme sunt acolo, pentru un ochi avizat, chiar vizibile. Nu fac o tevatura din asta, așa cum au venit, așa pleacă, dar admit că timp de o săptămână sunt mai atentă cu ce plimb prin farfurie.

Mi-am propus să mă reîntorc la natură: fructe, legume, semințe, multă apă.

Cum a fost ziua de luni? Ce mai grea! De azi, timp de o săptămână, mă despart de bucata de ciocolată, de paste sau alte bunătăți. Azi m-au năpădit toate poftele pământului și tot azi, toate rafturile cu mâncare au părut mai colorate. Dar mi-am zis: tenacitate și minim efort mental pentru a fi din nou în ”pielea mea cea bună”. Azi, la 1,70 m 65 de kilograme, duminică ne cântărim din nou :).

Banane, ghimbir, goji, scorțișoară și apă. Toate în blender , amestecate bine fac un smoothie excelent. Asta a fost la prânz și cină, între câte un pahar mare de apă cu lămâie.

Mâine, spanac, busuioc, roșii, apă, blender, smoothie 🙂

Să vedem ce iese.

P.S: în poză apare o omletă cu rucola din arhiva proprie :))).

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × 5 =