Fată, sunt bătrână

Nimic nu este mai interesant pentru mine decât să observ oamenii. Și cum am deja exercițiu de a remarca tot ce nu stă în echilibru și firesc, azi mi-a sărit în ochi un fenomen: fata bătrână, dar tânără.

Le vezi pretutindeni, dar mai ales le auzi prin toaletele publice când fac confesiuni prietenelor. De obicei dialogul este cam așa ceva:

– Fată, uită te ce grasă sunt, la naiba am șoldurile late.

Te uiți la ea cu coada ochiului și vezi o așchie de fată cu cur mic cât două jumătăți de măr și cu buze țuguiate.

– Da, fată, și eu m-am îngrășat, dar asta este, nu mai suntem tinere…., răspunde cealaltă.

Te uiți la amândouă, ele la tine cu un soi de admirație pentru ”doamna” și îți vine să le spui cam așa:

Dragele mele ignorante, pentru că asta sunteți când în loc să vă bucurați de cei douăzeci și ceva de anișori pe care îi aveți, vă pierdeți timpul cu prostii imaginare. Cum părinții și societatea nu v-au îndemnat să citiți vreo carte din care să aflați ce este cu voi, ați căzut victimele unei lumi în care se fac mai tot timpul comparații. Vă comparați cu fetele din reviste, ignorând tehnologia numită photoshop în care orice burtică este corectată. Ignorați poveștile din spatele pozelor și visați la o viață care vă va da de toate, dar nu vă va cere nimic  și credeți toate bazaconiile care par dulcegării, fără să vă puneți măcar o singură întrebare: dacă nu cumva sunt măștile societății găunoase în care trăim.

Zic să vă treziți puțin la realitate și să vă construiți o imagine de sine corectă: Cine sunt eu? Ce vreau să fiu pentru societate? Un material sexual pentru cine mă vrea obiect sau o femeie care vrea să facă ceva cu viața ei? Acestea sunt întrebări corecte de viață.

Dacă la douăzeci de ani vă simțiți grase și bătrâne la patruzeci și cinci ce o să mai credeți despre voi? Și uite așa, de acum, din fragedă tinerețe vă construiți imaginea femeii isterice, nemulțumite și înșelate de mâine.

De ce înșelate? Păi simplu, dacă voi nu vă suportați, cine să vă suporte? Dacă voi nu vă simțiți frumoase, cine să vă contrazică? Pentru că așa, complexate, nici măcar un compliment nu îl veți primi cum se cuvine.

Dar dacă cumva vă interesează ceva despre despre voi, fetelor, citiți următoarele, poate vă ajută:

1. Mai mult de 99% din codul nostru genetic este identic la femei și la bărbați, doar că exact acele câteva deosebiri influențează comportamentu nostru feminin. De aici și marile probleme gen ”nu mă înțelegi, nu mă asculți” care se rezolvă de cele mai multe ori prin conflicte și divorțuri. Deci atenție!

2. Ciclul menstrual, da, ciclul menstrual ne dă bătaie de cap. De la senzația aia ciudată de ”ufff, sunt cât o batoză” până la nevoia ”inexplicabilă” de a face așa, deodată sex, toate se leagă de baia hormonală la care suntem supuse lunar. Ca și amuzament, unele regiuni cerebrale suferă chiar modificări în proporție de 25 % în fiecare lună. Nu ar strica puțină cunoaștere de sine pentru a putea traversa mai ușor ”oceanele hormonale” în care realitatea devine de cele mai multe ori ”mi se pare”.

3. Suntem conduse de hormoni. Da, este o realitate tristă, dar ea este reală: perspectiva interioară asupra realității se poate modifica săptămânal radical, de aceea părem atât de greu de înțeles.

4. Centrii limbajului sunt mai aspectați cu 11% mai mult la femei decât bărbați. Vorbim mult? Nu, corect este așa: ne exprimăm emoțiile mai mult prin limbaj.

5. Femeile au gânduri cu conotație sexuală în medie o dată pe zi, în schimb bărbații la fiecare 52 secunde ( asta pentru că au o regiune cerebrală de două ori mai specializată pe zona sexuală). Am scris asta ca să știți că în timp ce vă simțiți urâte, grase și bătrâne, pe lângă bărbații noștri trec femei care se simt frumoase, slabe și tinere. Ghici cine are de câștigat?

Așa că în concluzie, fată frumoasă și tânără ascultă-mă pe mine o femeie plină de feminitate și bucurie la 44 de ani și reține câteva lucruri pentru a fi fericită:

1. Când te mai simți grasă și urâtă, uită-te în calendar, poate  trebuie să îți vină ciclul menstrual. Dacă nu este așa și ești plinuță, am o veste proastă: dacă te-ai îngrășat într-un an că nu te-ai abținut de la mâncare, alocă măcar șase luni să slăbești. Poveștile ale cu ”slăbește în trei zile cinci kilograme”, sunt povești. Poate ai să te slăbești, nu ai să slăbești, nu fii ignorantă.

2. Dacă continui să te simți grasă și urâtă, nu te mai compara, tu ești tu. Cere ajutor de specialitate și înconjoară-te de oameni care te sprijină constructiv.

3. Dacă vrei să fii admirată, fă ceva admirabil, desigur poți mai mult decât să-ți etalezi calitățile fizice.

4. Când la douăzeci și cinci de ani te simți bătrână, fă un salt mental în timp și întrebă-te cum vrei să te simți la cincizeci? O epavă?

5. Când vrei să seduci cu orice preț un bărbat doar prin fizic, am o veste proastă pentru tine, sunt și altele ca tine chiar multe, așa că încearcă să oferi emoție ca să primești siguranță și ceea ce îți dorești. Nu fi gonflabilă.

6. Dacă tu nu te iubești, cum să te iubească altcineva ?

7. Nu fi ignorantă! Ai observat bine, poate te vei îngrășa, poate ai să faci riduri,  poate îți cade fundul sau sânii, poate toate la un loc pentru că timpul își cere birul lui. Nu fi ignorantă, învață despre tine și ascultă sfatul meu: o femeie este frumoasă când se simte frumoasă și când aduce frumusețe prin ceea ce face în jur.

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × 4 =