Pentru o viață sănătoasă, faceți sex, nu neapărat dragoste

Pentru că tot suntem în weekend și statistic în aceste două zile libere se dezlănțuie lumea printre cearceafuri, să vorbim despre sex.

Da, dragii mei cititori, sex, nu dragoste pentru că a face dragoste este o altă poveste…

Nu mai este un secret pentru nimeni că acest cuvânt ”sex” produce rictus de indignare pe chipurile multora. Cum adică sex? Dar ce? Suntem animale? Omul a evoluat și acum se îndreaptă către meandrele desăvârșirii idealului ….

Hai să ne trezim un pic!:)

Bine ar fi ca din când în când să ne delimităm corpul fizic de emoție. Corpul are nevoie de sex, emoția de dragoste. Femeile înțeleg asta destul de bine, mai ales când aleg (dacă mă întrebați pe mine, o alegere greșită) să își pedepsească partenerii sexuali: ”Ai fost măgar, te tai de la porția de sex săptămânală!”. Nu comentăm decizia, emoțional este probabil foarte bine justificată, dar corpul are nevoie de altceva. Și corpul cu ce este vinovat dragelor? Măgarul este :).

Doamnelor, în consecință să facem sex! De ce? Menționez doar câteva, dar atât de importante pentru echilibrul nostru mentalul feminin:

1. Absorbția spermei reduce depresia. Hai, nu vă strâmbați, lăsați ignoranța și priviți lucrurile din punctul de vedere a corpului care are alte mecanisme decât clișeele romantice din capul nostru. La fel și în cazul bărbaților, ejacularea la bărbați destinde sistemul nervos. Deci e cu plus.

2. Sexul reduce durerea. Știați că în unele triburi africane, femeilor aflate în travaliu li se aplică o partidă de sex și nasc mai ușor? Da, știu, o să ziceți că e o prostie, dar sincer eu aș prefera mai degrabă varianta asta, decât o injecție în coloană. Dar revenind la durere, cantitatea mare de endorfine elimină durerea.  În consecință înainte de a lua o pastilă de cap, nu mai bine aveți un orgasm?

3. Sexul detensionează problemele. Da, da, chiar și pe cele financiare. Dacă un cuplu trece printr-o perioadă mai dificilă, aproprierea fizică îi ajută să se simtă mai uniți și mai puternici. Decât să stați tensionați uitându-vă cu reproș unul la altul, nu mai bine faceți ceva constructiv pentru corpul vostru?

Sunt tare multe beneficii pe care vă invit să vi le căutați singuri. Și nu fiți ignoranți și limitați ca informație. Corpul uman este creat să funcționeze ca o mașinărie perfectă. Și dacă bagi benzină în mașină să poți merge cu ea mult și în siguranță, bagă și sex în viața ta să fie armonie.

Atât despre sex! Despre a face dragoste, în alt articol, că în acel caz este vorba de artă.

Revin!:)

 

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen − six =