Like me!

Societatea românească s-a transformat de ceva vreme în caste. La prima vedere nu îți dai seama de asta, pentru a le recunoaște trebuie să ai o spoială de cultură și nu în ultimul rând un oarecare spirit de observație. După cum spuneam, castele se împart în bogați, celebri, populari, intelectuali, influenți, indeciși  și ”wannabe”.

Cel mai bine se observă acest fenomen la petreceri. Fie ele clasice gen nunți, botezuri, tăieri de moț sau lansări gomoase în sferele intelectuale sau de lenjerie intimă de damă. Unde sunt oameni sunt comportamente și oricât fard și fast am pune, comportamentul și originea transpare ca uleiul din apă.

Oamenii pozează cel mai adesea în ceea ce cred ei că ar trebui să fie. Dacă faci un pas în spate și te uiți, totul se desfășoară ca într-o tragicomedie după care cad măștile și toți se retrag în tristețile lor.

Cel mai adesea la evenimente ”se pozează”, se face selfie-uri. Departe de mine să judec prestația cuiva, dar nu pot să nu remarc că dincolo de glam, lipsesc cel mai adesea cei șapte ani de acasă. Nu mai povestesc de fetele care își fac selfie-uri în baie, stau în cârduri câte trei-patru și speră să îl întâlnească pe posesorul de testosteron care sărmanul se luptă pe undeva cu tendința tot mai matriarhală a societății.

Vă puteți imagina petreceri la care întâlnești oameni care presară din abundență ”înțelepciune” pe facebook, nu te salută deși te cunosc? Sau perechi pe care-i invidiem ca fiind ”modele” și când colo sunt sunt doi străini care în afară de poza pentru public nu își schimbă nici măcar un zâmbet? Nu mai zic de personalități care umblă prin sfere înalte de parcă toată viața ar fi o scenă în derulare.

Multe măști, puțină autenticitate.

Și dincolo de mascarada asta lipsește încă putința de a conversa englezește despre nimic, de a saluta civilizat în primul rând să te respecți pe tine și de a crea o atmosferă din care să pleci cu senzația că s-a mai adăugat ceva în viața ta.

Altfel…like me, chiar și în pijama 🙂

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 2 =