Realități care rănesc

Se aproprie weekendul și marea noastră majoritate ne retragem din vâltoarea socială. Cel puțin teoretic, puțin mai aproape de Sinele nostru suntem mai apropiați de ceea ce suntem ca ființe și mai empatici cu cei din jur. Nu îmi place să dau sfaturi decât atunci când mi se cer, de aceea prefer să vă spun o poveste despre un experiment făcut de un japonez în căutarea răspunsurilor.

Dacă iubirea înalță, indiferența ucide, fie că este vorba de un bob de orez sau o ființă.

Dr. Emoto Masaru, pentru că despre el este vorba,  a realizat un experiment cu orez:  a luat 3 borcane cu orez peste care a pus apă.

În fiecare zi, timp de 1 lună a spus:

“Mulțumesc” primului borcan cu orez

“Ești un idiot!” celui de al doilea borcan

pe când pe cel de al treilea l-a ignorat complet.

După o lună, orezul din borcanul căruia i s-a spus “Mulțumesc” a început să fermenteze, având un aspect sănătos.

Orezul din al doilea borcan s-a înnegrit.

Iar orezul din borcanul care a fost ignorat, a mucegăit.

Dr. Emoto Masaru spune ca acest experiment ne arată o lecție importantă, mai ales cum să ne comportăm cu copiii,  ar trebui să avem grijă de ei, să le dăm atenție și să comunicăm cu ei minim o oră pe zi ( am spus, minim).

Indiferența, însă, observăm că face cel mai mare rău.

Oferă atenție celor din jur. Întrebă-i cum sunt, ce mai e nou cu ei, spune-le o vorbă bună, felicită-i pentru reușite, îmbărbătează-i pentru nereușite.

Oamenii din jurul nostru prind viață atâta timp cât simt atenția și emoția noastră față de ei. Atâta timp cât îi iubim este important să le și împărtășim sentimentul nostru prin manifestare. Ingnorându-i, ei devin gri, ca umbrele pe asfalt în amurg…

În căutările noastre nebune de zi cu zi uităm deseori că lucrurile simple sunt cele care fac viața mai frumoasă. Și tot ele fac o diferență în viața oamenilor de lângă noi.

Fiți mai buni! Fiți oamenii pe care Universul i-a creat iubitori, frumoși și minunați!

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × one =