Povestea fricii

 

A fost odată ca niciodată o Frică. Ea s-a născut dintr-o lacrimă amestecată cu praf de stele și s-a trezit singură, singurică pe pământ.
La început a descoperit împrejurimile, a observat ca pămantul era rotund, bogat, și că pe el mișunau tot felul de vietăți.
Frica nu era nici urâtă, nici frumoasă, ea pur și simplu era. Nu avea înfățișare, avea doar o vibrație pe care o împrăștia în jurul ei peste tot unde mergea. Vietățile, la început, au privit-o cu mirare, nu erau obișnuite cu așa ceva, mai târziu însă deranjate de vibrația ei, au început să resimtă un soi de nesiguranță. Și nesiguranța a dus la conflict. Dar vietățile după un timp au înțeles un mare secret.

Și a venit momentul în care Frica a descoperit omul. S-a uitat la el, l-a observat zi de zi și tot zi de zi a început să se apropie de el. Frica nu voia altceva decât să cunoască pe deplin această nouă făptura și să-i atragă atenția că uneori greșește. De acolo de unde vedea ea, Frica, lucrurile păreau infinit mai clare decât le vedea Omul. Dar tot apropiindu-se vibrația ei creștea și dintr-un soi de nerăbdare, s-a apropiat prea repede.
Prima a fost senzația aceea viscerală de strânsoare în stomac, pe urmă o mână de gheata parcă se plimba pe șira spinării, un fel de tremur interior cutremură tot corpul și o energie imensă stătea să erupă în fiecare mușchi din organism. Omul se întâlnise cu Frica.

Degeaba a încercat ea Frica să-i spună Omului că nu-i vrea răul, că este prietena lui care prima îl anunța când ceva rău se va întampla, Omul continua să fugă de Frică și fugind, împrăștia frica peste tot.

Au trecut decenii și Frica întâlnea rar oameni care se împrieteneau cu ea. La început și ei temători se apropiau cu aceeași groază, dar după o vreme înțelegeau adevărata natură a ei. Și acei oameni deveneau rând pe rând posesorii unui mare secret dat din generație în generație până în zilele noastre.

Si dacă vei întâlni un asemenea om, îți va spune că da, simte vibrația fricii și da, nu este plăcută, dar după ce te-ai împrietenit cu ea, Frica se transformă în Curaj.

Acesta este marele secret pe care oamenii și vietătile l-au descoperit.

Si curajul mută munții, nu-i așa?

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 − three =