Cum să nu te bucuri ca trăiești pe pământ?

* Știai că bătăile inimii îndrăgostiților se sincronizează atunci când aceștia se privesc în ochi?

Oamenii de știință au observat 32 de cupluri în timp ce se priveau intens în ochi timp de 3 minute. Când timpul s-a scurs, inimile celor 32 de cupluri erau sincronizate.

* S-a demonstrat științific că a-ți arăta recunoștința te face mai fericit. Același lucru s-a observat și în cazul persoanelor care scriu în fiecare seara trei lucruri bune despre ziua pe care au avut-o. Că pe cele rele avem tendința să le ținem minte și să le și ducem la culcare cu noi :).

* Leii se îmbrățișează și se alintă pentru a menține relațiile de prietenie.

* În timp, delfinii și balenele pot depăși granițele speciei și pot deveni prieteni. Ba chiar pot face și pui… 🙂

* Oamenii de știință au plantat un trandafir în spațiu pentru a vedea dacă miroase diferit.

Și miroase! Aparent compușii volatili care fac o floare să miroasă într-un anume fel se poartă diferită în micro-gravitație.

* Senzația resimțită de persoanele îndrăgostite este însoțită de o creștere pozitivă a nivelului factorului de creștere nervoasă, o substanță asemănătoare hormonilor care ajută la repararea sistemului nervos. De asemenea, factorul de creștere nervoasă este asociat cu sentimentul de mulțumire și recunoștință.

* Cimpanzeii își construiesc un culcuș în fiecare noapte și folosesc cele mai moi frunze pe post de perne.

* Scarabeul poate călători ghidându-se după Calea Lactee.

* În urmă cu 32.000 de ani, în timpul erei de gheață, o veveriță a îngropat câteva semințe. Acum, din aceste semințe crește o floare – Silene stenophylla

* Suntem făcuți din praf de stele.

Specialiștii NASA au confirmat în urma analizelor probelor strânse de misiunea Stardust că, fără niciun dubiu, unele din elementele constitutive ale vieții de pe Pământ provin din spațiu.

* Senzația de căldură pe care o resimți în interiorul trupului atunci când citești un mesaj plăcut de la o persoană dragă este nu este doar o senzație. “Căldura” socială se transmite și la nivel fizic.

* Oamenii de știință au arătat că dacă un lucru ni se pare drăgălaș, avem tendința de a-l strânge cu putere în brațe.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 16 =