Util, ieftin și ușor de aplicat

Stiți starea aceea de beautitudine? De liniște? Bucurie a sufletului?
Ei bine, printre multe posibilități de a obține această stare fără un efort mare este meloterapia.
De dimineață ascult Preludiile lui Bach și pot să jur că între timp mi-au crescut aripi :).

Meloterapia este o formă accesibilă tuturor de a echilibra stări și tensiuni acumulate de peste zi. Stiați că muzica lui Beethoven și al lui Chopin sunt folosite de germani și danezi pentru a alunga vagabonzii, teribiliștii și drogații din locurile publice unde obișnuiau aceștia să se adune?

Studiile de psihologie efectuate până acum în diverse laboratoare de cercetare au permis elaborarea următoarelor recomandări:
-pentru calmarea sistemului nervos : Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră de Beethoven si Uvertura operei Parsifal de Wagner.

-pentru destindere psihică și relaxare: Sonata pentru flaut, alto si harpa si Clar de luna de Debussy, Nocturnele lui Chopin si Apocalipsa animalelor de Vanghelis.

-pentru combaterea oboselii si surmenajului: Poemul simfonic Vltva de Smetana si Dimineata de Grieg.

-pentru tratarea stărilor depresive: Carnavalul de Dvorak.

-pentru calmarea stărilor de agitație: Oda bucuriei de Beethoven și Corul pelerinilor de Wagner.

-pentru tratarea nevrozei astenice și a tulburărilor vegetative: Mica serenadă și Simfonia nr. 41 de Mozart.

-pentru calmarea marilor suferinte care apar în urma unor întâmplări tragice: Concertul pentru violoncel de Dvorak și Patetica de Ceaikovski.

* Lista de compozitori și opere folosite de mine în cabinet pentru meloterapie: Bach (Largo, Concertul in La, Simfonia in si bemol, Suita pentru orchestra, Concertul brandemburgic nr. 4), Beethoven (Eroica, Sonata lunii, Simfonia a 7-a (Allegretto), Brahms (Intermezzo-urile), Chopin (Concertul nr. 1 pentru pian (p.II), Valsul in la minor), Debussy (Clar de luna), Grieg (Concertul pentru pian in la minor (p.II), Haydn (Simfonia nr. 99 (p.II), Invocatie), Rahmaninov (Concertul nr. 2 (p.II), Mozart (Simfonia nr. 40 (p.II)

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × five =