Ce are ea și nu am eu?

Cred că una din cele mai obsesive întrebări pe care o femeie și-o pune este exact asta. Ne uităm la cealaltă, vedem că face totul pe dos și totuși are succes. Atrage ca un magnet bărbații și toate stângăciile-i sunt iertate doar printr-o simplă fluturare de gene.

Ceva nu este în regulă, nu?

Dar să luăm în discuție eternul șablon “fetele bune ajung în rai, cele rele, departe”. Să fie totuși o fărâmă de adevăr în această abordare?

Imaginați-vă un teren de fotbal. Jucătorii joacă, publicul stă pe margine, se uită, comentează, se bucură sau nu. La sfârșitul jocului, jucătorii pleacă acasă victorioși indiferent dacă au câștigat sau dimpotrivă, publicul pleacă și el dar pleacă ca un grup eterogen, fără nume, fără identitate.

Cam așa se întâmplă și în viață. Unele femei se remarcă, altele fac parte din public. Nu este nimic rău în a face parte din public atâta timp cât îți asumi asta și nu suferi. Dar nu este cazul. Femeile suferă, bărbații sunt lipsiți de sensibilitate, vechea problema de când lumea și pământul.

Si atunci, ce-i de făcut?

Comunicarea este secretul. Că este vorba de comunicare verbală, nonverbală sau paraverbală, Doamnelor trebuie să fim bine înțelese: 55% din procesul de comunicare este ce arătăm, 38% cum o spunem, adică “tonul face muzica”’ și doar 7% ce spunem. Nu degeaba se spune ca prima impresie contează.

Până la urmă ce își doresc bărbații? Femei nesigure, schimbătoare, fără personalitate și false sau femei care știu ce vor?

Succesul unei femei vine din siguranța de sine combinată cu feminitatea. Capacitatea de ascultare și blândețea deciziei.
A fi femeie de succes înseamnă a avea în primul rând încredere în tine, a fi fericită indiferent dacă în dreapta ta este sau nu un bărbat și a avea credința că alegerile pe care le faci sunt alegeri asumate.

Până la urmă fericirea femeii înseamnă fericirea societății.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + fourteen =