Ghici cu cine mănânc ? Mic eseu practic despre bărbați și obiceiurile lor … alimentare

Nu m-am gândit niciodată până acum să fac o paralelă între obiceiuri alimentare și bărbați. Poate pentru că era prea simplu și nu m-am gândit în veci că acestea pot releva atât de multe despre ei.
Avem probleme mai mari sau mai mici, trecem prin situații plăcute sau ba, un lucru este sigur: mâncăm. Mâncăm de nervi, de plictiseală, de tristețe. Ca să trăim, trebuie să mâncăm deci am putea zice că ne definește destul de bine personalitatea.

Și acum atenție la mine, dragele mele, ca să nu avem atât de multe dileme în ceea ce-i privește pe bărbați în realitatea lor, să facem o mică analiză în funcție de obiceiurile lor culinare:

Tipologia fast food: Îl detectezi după viteza și superficialitatea cu care face lucrurile. Mereu în viteză, deloc rafinat, preferă să aibă o scuză comodă invocând lipsa de timp sau chiar prețurile confortabile. Am întâlnit câțiva reprezentanți și pot să afirm că toată viața lor gravitează în jurul mecanismului fast… dacă înțelegi ce vreau să spun. Trăiesc după impuls și de obicei cu greu ajung să fie consecvenți, fie că este vorba de propria lor ființă sau acțiunile pe care le întreprind. Mereu grăbiți iau de la viața cam ce le oferă aceasta, fără să își pună întrebarea ce și-ar dori cu adevărat. Nemulțumiți, dau vina pe timp, comoditate, alte persoane și nu au capacitatea de introspecție. Nu știu ce își doresc cu adevărat, important este să aibă o tavă pe care așează produsele.

Tipologia nesătulului: Imposibil să nu fi mâncat cu el la masă măcar o dată. De obicei savurează bucatele din farfurie fără să fie atent la tine. Ușor nerăbdător, are tendința să apostrofeze chelnerul pentru orice neajuns.Vorbește cu gura plină, pătează fața de masă un pic și uimește prin combinațiile gastronomice pe care le face. Întotdeauna trage cu ochiul la tine în farfurie și parcă regretă că nu și-a comandat același fel de mâncare cu tine. Preferă să îți comande o porție de mâncare, decât să îți ofere ceva din farfuria lui. După ce și-a terminat masa și-ar dori o siestă și îl agasează dacă tu ai mai comandat o cafea. Extrem de comod, are o abordare egocentrică de genul ”mie să îmi fie bine” în viață, așternut și activitate.

 Tipologia rafinatului: Tipologie mai rar întâlnită, deoarece rafinamentul necesită pe lângă un simț de observație fin, curaj și deschidere spre sofisticat. Amfitrion perfect, rafinatul te va seduce prin cultura gastronomică pe care o deține. Adoră să fie în centrul atenției și să uimească asistența. Deloc tolerant consideră că mâncarea ca și viața de altfel trebuie savurată prin gust, miros și atingere.  Egoist, preferă să se înconjoare de o lume a lui, populată cu ingrediente, senzații și trăiri, ca pe-o masă îmbelșugată. Nu are un fel de mâncare preferată și consideră că viața trebuie traită încercând toate “bucătăriile” lumii.

Tipologia nehotărâtului: Îl recunoști ușor, este singura tipologie de bărbat care nu știe exact la ce restaurant să te ducă și in final te lasă să alegi tu, evident comentând decizia ta. Cam asta se întamplă și când vine vorba de meniu sau chiar de viața de toate zilele. Alege ezitant sau așteaptă să vadă ce aleg alții. Nu savurează mâncarea și de cele mai mult ori ai senzația că a venit din obligație cu tine la restaurant. Dacă deschizi subiectul despre gastronomie te va uimi prin lipsa lui de interes. Are câteva feluri de mâncare pe care le preferă, gătite cel mai bine de mama lui  și cu greu îl convingi să încerce ceva nou. Funcționează după impuls, cu tine poate mânca la nesfârșit cartofi prăjiți și îl poți întâlni într-un restaurant japonez mai apoi cu altcineva, jurând că mâncarea japoneză a fost preferința lui dintotdeauna.

Tipologia falsului gurmand: Dacă nu ar încerca să te convingă destul de transparent de cultura lui gastronomică, ar fi chiar simpatic. Perfect adaptat vieții cotidiene, a învățat să mănânce cu aceeași poftă și mămăliga cu brânză dar și homarul. Atent la tine și nevoile tale de moment, se asigură să nu îți lipsească nimic pe masă. Nu îl interesează foarte mult dacă tu ești pe cale să faci o indigestie sau dacă ai o muscă în farfurie, te descurci tu, doar și el a avut o viață grea. Are o spoială de cultură gastronomică pe care și-a însușit-o în diferitele ocazii: petreceri, nunți, lansări de produse.  Nu nimerește întotdeauna vinul, mai combină foie gras-ul cu piureul de trufe, dar una peste alta este simpatic.  Arta compromisului o deține cu măiestrie și încearcă să fie simpatic și cu chelnerul neatent dar și cu prietena ta pe care de fapt ”nu o suportă” pentru că nu îl bagă în seamă.

Tipologia vegetarianului convins: Este sănătos, dar cam fixist. De regulă nu bea, nu fumează. Nu intră în alte restaurante decât cele vegetariene și dacă ești consumatoare de carne, zilele voastre de cuplu sunt numărate. Are tabieturi bine definite și nu iese din ele din convingere. Nu face excese culinare ceea ce-i dă o forma de invidiat. Are energie, dar greu de crezut că o va consuma cu tine la un mic dejun în care s-a strecurat fie și cea mai subțirică felie de șuncă, pe care ai ascuns-o sub limbă doar, doar mai simți puțin gust de carne. Partea bună a vegetarianului este că are valori bine așezate, nu prea minte, nu prea trădează și nu prea face compromisuri.

Idealul masculin îl avem bine definit fiecare, câte puțin din fiecare tipologie, atât cât să nu îți cadă greu la stomac.

About the author: Adriana Petrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × two =